Infracontrol på stranden Praia do Guincho några mil väster om Lissabon. (på bilden saknas Jonas, Catrine, Rasmus, Sebastian, Simon, Kaj och John) .

Det är några månader sedan, men vi har fortfarande kvar Portugals värmande sol inom oss. Det är skönt när snöblandat regn faller utanför fönstret och termometern inte vet om den ska vara över eller under nollan. Det var i september som vi drog till Portugal med hela gänget för att genomföra årets kickoff och för att möta några av våra kunder där. Utöver sol, värme, information och inspiration, fyllde vi på med något ännu viktigare: Gemenskap och laganda som ger oss fortsatt kraft att nå hur långt som helst!

Johan Gunnarsson, som hör till några av de senast anställda, säger att det var möjligheten att arbeta i en ledande roll med både människor och teknik som fick honom att ta steget till Infracontrol.

– Det finns en alldeles speciell företagskultur och en god och varm stämning här, och det är nog därför så många har stannat här så länge, flera i över 20 år nu. Men det betyder inte att företaget är ”gammalt och mossigt”. Det sker en ständig utveckling driven av nyfikenhet och en stark vision. Den handlar inte bara om att förenkla och förbättra våra kunders verksamheter, utan också om en stark övertygelse om att vi gör det bäst tillsammans, i ett starkt team. Jag upplever en prestigelöshet där man värdesätter varandras olikheter och är nyfikna att lära av varandra. I en sån miljö finns stora möjligheter att uppnå ett bra resultat tillsammans och samtidigt ha roligt.

 

En stark tro styr stegen

Infracontrols vision siktar på en omsättning på ca 100 Mkr och med verksamhet i många delar av världen år 2023, och naturligtvis ännu fler smarta lösningar som förenklar och förbättrar vardagen. Men hur ska den visionen bli verklighet?

– En vision är en ledstjärna som visar vägen, säger Johan Höglund. Den styr riktningen på våra steg framåt och sedan är det upp till oss och våra kunder att ta vara på de möjligheter som öppnar sig. En stark tro på det vi gör och en övertygelse om att visionen kan bli verklighet, men inte veta exakt hur, hjälper oss att följa rätt väg.

Han är tydlig med att den viktigaste styrkan som företaget har haft ändå från start, är viljan och glädjen i att samarbeta. Oavsett om teamet bara består av två personer eller tiotals, och oavsett om det är inom företaget eller tillsammans med kunder och samarbetspartners.

– Man blir starkare, smartare och snällare när man jobbar tillsammans i ett lag. Men framför allt är det mycket roligare. Och vi vill att det ska vara roligt på jobbet. Varje dag!

Cascais kommun, ca 3 mil väster om Lissabon, är en av Infracontrols kunder.


 

Visionen förverkligas dag för dag

Samhällets växande behov av en fungerande infrastruktur innebär både stora utmaningar och stora möjligheter:

– Vi skapar fabrikatsoberoende, öppna och flexibla system som gör att stat och kommun får kontroll över ett allt mer komplicerat bestånd av tekniska installationer, säger Johan Höglund.

Kraven på ett bättre resursutnyttjande driver på utvecklingen och skapar ett växande behov av företagets tjänster och av det genuina engagemang som krävs för att lyckas.

– Tekniska lösningar och innovationer i all ära, men det som betyder mest är ju att vi verkligen bryr oss om hur samhället fungerar och att vi vill förbättra det tillsammans, där var och en bidrar med sina förmågor och kunskaper, säger Johan Höglund.

 

Vill du också förenkla vardagen?

Att jobba här är mer än bara ett jobb. Vi har en mission som vi brinner för: Att förenkla vardagen.  Vi är alla ”mer människor än tekniker” och tycker att de tekniska lösningarna bara är vägen till målet: En nyttig funktion och nöjda användare.

Vi vill att det ska vara roligt på jobbet, varje dag! Med den inställningen blir allting enklare och alla blir mycket gladare. Alla dagar kanske inte är de mest fantastiska man har upplevt, ibland regnar det problem och det känns jobbigt. Men vi tar hand om varandra, vi hjälps åt och ser till att alla trivs.

Det behövs fler som är med och skapar en mer intelligent infrastruktur som förenklar vardagen! Om du vet att du har något vi behöver så är du välkommen att lämna en spontanansökan i form av ett personligt brev och din CV. Skicka den till jagvillforenkla@infracontrol.com.

Lediga platser annonseras annars på vår hemsida.

Hämta som PDF

Lämna ett svar