Ja, då var det dags att koppla ner och ta en paus i några veckor igen. Just nu sitter jag på en klippa vid havet och funderar lite över året som gått sedan förra sommaren. Ljuset här ute, vinden och vågorna ger en skön distans till allt. Tankarna får rum att ta form och tid att tänkas klart.

Vår vision om ett smartare samhälle och en enklare vardag har aldrig känts mer relevant än i dag. Vi har haft ett starkt år och ser ett nästan oöverblickbart behov av det vi gör. Framtiden är ljus! Nyckeln till framgång är goda och långsiktiga samarbeten med andra som delar samma vision.

  • Vår verksamhet inom ITS och automation går stabilt framåt med fortsatt stora och ökande uppdrag för bl.a. Trafikverket, Swedavia och Göteborgs Stad. Tillsammans skapar vi smarta lösningar för ledning, styrning och övervakning för ett mer hållbart samhälle.
  • Efterfrågan på vår molntjänst Infracontrol Online stiger i takt med den stora utmaning som offentliga verksamheter ställs inför genom ökade krav på digitalisering, delaktighet och hållbarhet. Vi har idag lite drygt 140 kunder som vi samarbetar med i Sverige, Portugal, Spanien och Norge. Fler är på väg in både där och på andra nya marknader i världen.
  • Vi har skrivit ett samarbetsavtal med Ericsson och ingår nu i deras globala IoT Ecosystem inom området Transport & Logistics, vilket gör att vi får tillgång till ett stort nätverk av kunnande och kunder samtidigt som vi bidrar med vår tjänst för hantering av larm och felanmälningar i hela världen.
  • Vi har etablerat nya samarbeten med företag och organisationer inom Internet of things och smarta städer, som t.ex. Iioote, IoT Sweden, Eyeo, Go-IoT, Blink Services och Stadshubbsalliansen.
  • Vi har ett nytt samarbete med det portugisiska företaget Innowave och kan nu erbjuda deras lösning CityPoints i Norden. CityPoints är en tjänst som gör det möjligt för invånare att samla poäng för goda beteenden, som t.ex. att lämna en synpunkt eller att delta i strandstädning. Poängen kan användas för t.ex. inträde ett evenemang eller rabatter på utvalda produkter och tjänster. Ett samarbete för mer hållbara städer, helt enkelt. Lösningen används idag i Cascais med gott resultat och första kommun i Sverige att testa lösningen blir Helsingborg.

Stort tack till er alla – kunder, samarbetspartners och fantastiska medarbetare – som är med och förverkligar vår vision om att skapa smartare samhällen och en enklare vardag!

Jag önskar er alla en riktigt härlig sommar! Nu är det dags för ett bad, för sen ser det ut som om ett efterlängtat regn drar in.

Johan Höglund
VD

Lämna ett svar