Foto: Adobe Stock

Framgången för Infracontrol i Portugal fortsätter trots pandemin. Faktum är att fler och fler kommuner nu ännu tydligare ser nödvändigheten av att digitalisera sin verksamhet för att upprätthålla tillgänglighet och service till medborgarna. Almada är en av de kommuner som börjat använda tjänsten under våren och den senaste månaden har ytterligare tre kommuner valt Infracontrol för att förenkla och kvalitetssäkra sin förvaltning genom effektivare hantering av felanmälningar, synpunkter och driftlarm.

Hittills är det nu nära 30 kommuner i Portugal som valt Infracontrol Online, och fler väntas in under hösten. Jorge Barroso, Municipal Director of Urban Services i Almada kommun, är mycket nöjd över att man har tillgång till tjänsten och att man med hjälp av den kan förbättra sin service till medborgarna:

– Felrapporteringstjänsten gör det möjligt för oss att vara nära våra invånare. Den hjälper oss att övervaka och upptäcka brister eller avbrott i våra tjänster så att vi kan ingripa snabbare inom hela vårt verksamhetsområde.

 

Värdefull information från invånarna

En av de nyare kunderna i Portugal är Almada som ligger precis söder om Lissabon. Kommunen har ca 175 000 invånare och växer snabbt. Det är en viktig hubb för transporter, med en betydelsefull hamn och många industrier. Men där finns också fina naturområden och många sandstränder som ger möjlighet till ett rikt och avkopplande friluftsliv för människor i hela Lissabonområdet.

– Almada vill som så många andra kommuner få bättre kontroll över sin verksamhet och förbättra sin service, säger Martinho Gonçalves, Managing Director på Infracontrol Portugal. De upplever att de nu får tillgång till värdefull feedback från invånarna och att de också har bättre kontroll över alla pågående ärenden och åtgärdandet av dessa.

Han säger att varje ny kommun som ansluter sig till Infracontrol blir en viktig ny medlem i Infracontrol Community, där man kan dela erfarenheter och idéer med de totalt ca 150 portugisiska och svenska kommuner som ingår i gemenskapen.
 

Appen för felanmälan ger kommunen värdefull information från invånarna.


 

Effektiv ärendehantering ger bättre service

Sesimbra är den allra senaste kommunen som valt att ta hjälp av Infracontrol Online. Nuno Nuno Batista da Silva, rådgivare till Sesimbras borgmästare, ser fram emot att förenkla arbetet och förbättra servicen till medborgarna.

– Infracontrol Online kommer att förenkla, effektivisera och göra all kommunal ledning effektivare, göra vårt arbete mycket mer intelligent och rationellt och skapa ett mervärde för alla de som arbetar, bor och besöker oss i Sesimbra.

Martinho Gonçalves berättar att en av styrkorna med Infracontrol Online som de portugisiska kunderna uppskattar är att man kan automatisera ärendeflödet från felanmälan eller larm hela vägen till den som ska utföra en åtgärd.

– De olika ärendena når snabbt och enkelt rätt person. Det betyder dels att de åtgärdas mycket snabbare, dels att kommunen kan lägga resurser på andra saker. Att ansluta tekniska driftlarm är också en viktig möjlighet, eftersom man då kan automatisera ännu mer och upptäcka fel innan de hinner ställa till några problem.

 
Visa artikel som PDF

Lämna ett svar