Sitter här på en solvarm brygga och lyssnar till vågorna, ser vattnet glittra, känner den friska vinden som doftar av salt och hav. Jag åker ofta hit, för här är det lätt att komma ner i varv och reflektera över lite av varje. Kanske få en och annan bra idé, hitta en lösning på ett ”omöjligt” problem.

Snart är det dags att koppla ner och koppla av ett tag, och det ska verkligen bli skönt efter en intensiv vår och en hektisk inledning av sommaren.

Med de senaste avtalen som jag skrev på idag, med Årjäng och Norrtälje kommun, har vi nu 135 kunder som anslutit sig till vår molntjänst Infracontrol Online! Vi har nyss fått vår första kund i Spanien och väntar in de första i Danmark efter sommaren. I Portugal går det också bra med 22 anslutna kommuner och fler på väg.

Vi har under våren släppt version 9.0 av tjänsten, med bl.a. en helt ny app för felanmälan, ny grafik, bättre stöd för hantering av grävtillstånd och fler integrationer med andra system.

Inom ITS-området har vi fått nya och förlängda avtal med utökade uppdrag för kunder som bland andra Trafikverket, Swedavia och Göteborgs Stad. Det handlar om system för trafikledning, trafikstyrning, trafikinformation och driftövervakning där vi bidrar med både tekniska lösningar och interaktionsdesign. Stora och små viktiga uppdrag inom vårt eget specialistområde som betyder mycket för vår utveckling framåt.

Vi har under våren också startat upp ett antal pilotprojekt med lösningar baserade på Internet of Things. I grunden är det inget nytt, vi har alltid kopplat upp tekniska system på ett eller annat sätt. Det som är nytt är kommunikationslösningarna via LPWAN, Low Power Wide Area Network. Energisnåla sensorer kan upptäcka fel av alla möjliga slag, från fulla soptunnor till uttorkade gräsmattor – och med Infracontrol Online ser vi till att de tas om hand.

Stort tack till er alla – kunder, leverantörer och samarbetspartners – som är med oss och förverkligar vår vision om att skapa smartare städer och förenkla vardagen.
Det är verkligen roligt!

Snart tar vi tag i allt vi har att göra i höst, men tills dess önskar jag dig en riktigt skön sommar!

Johan Höglund
VD

Lämna ett svar