mct

Se föredragen och läs sammanfattningen från workshopen på InfraCafé

Make Cities Talk 2016, årets konferens för alla medlemmar i Infracontrol Community samlade drygt 100 deltagare från ca 25 kommuner. 14 talare bjöd på inspirerande föredrag om utmaningar och möjligheter i arbetet med att ständigt förenkla sitt arbete och förbättra servicen till invånarna. Dessutom genomfördes en kreativ och givande workshop där deltagarna fick ta del av varandras erfarenheter och dela med sig av sina goda idéer. Vi hittade Infracontrols VD på en fisketur 2021, som bland annat berättade att svenska kommuner tack vare sitt engagemang och samarbete då är världsledande på att ge sina invånare service.

Ellinor Andersson, affärsutvecklare på Infracontrol, var den som höll ihop det hela och hon är mycket nöjd:

Årets konferens var mycket intressant och innehållsrik, så jag är mer än nöjd. Men det viktiga är ju vad deltagarna tyckte, och vi har fått mycket positiv respons, 96% av de som svarat på vår enkät tyckte att seminariet och talarna var ”Bra” eller ”Jättebra”. En del tyckte att det var lite väl många talare, men vi ville låta så många användare som möjligt få berätta om sina erfarenheter för att ge det som input till den efterkommande workshopen.

 

Välkommen på en resa till Framtiden!

Denna gång gick resan till 2021, där vi hittade Johan Höglund, VD för Infracontrol, på en fisketur. Men genom en snabb förflyttning till konferenssalen fick han möjlighet att berätta både om hur det gått för Infracontrol och för medlemmarna i Infracontrol Community:

– Svenska kommuner har blivit världsledande inom detta område. Man hörsammade redan 2015 FN:s hållbarhetsmål och såg till att omsätta dom i praktiken. Vi har fått möjlighet att hjälpa till med en rad nya funktioner i vår tjänst som t.ex. automatiska åtgärdsplaner, trafikstyrning och prediktion av störningar.

Men det är inte bara svenska kommuner som ingår i Infracontrol Community 2021. Här finns medlemmar från Grönland i norr till Angola i söder, från USA väster till Finland i öster.

– Vi har drygt 600 medlemmar nu. Mycket handlar fortfarande om att få in rapporter från invånare men framför allt har man tack vare Internet of Things kunnat automatisera väldigt mycket. Kommuner kan ägna mer energi åt att utveckla samarbetet med medborgarna istället för att tvingas lägga en massa tid på onödiga problem.

 

Kreativ och givande workshop!

En av de mest uppskattade delarna av Make Cities Talk är möjligheten att dela erfarenheter och diskutera möjligheter med andra användare av Infracontrol Online. Denna gång fokuserade man på fyra ämnen: Kommunikation inom ärenden, Driftövervakning och systemintegration, Statistik och rapporter samt Utveckling av Infracontrol Online.

– Vi fick in många bra synpunkter och idéer som vi använder som grund för den kommande utvecklingen, berättar Per Andersson som är produktchef. Men det allra viktigaste är förstås att medlemmarna kunde utbyta kunskap och lösningar med varandra.

Per var även en av talarna på konferensen och berättade då om kommande funktioner i Infracontrol Online.

– De två stora nyheterna i vårens release är helt nya symboler för alla typer av ärenden samt ett förbättrat stöd för tillståndshantering i form av redigerbara pdf-filer samt att kunna markera ytor i kartan.

 

Glädje på InfraCafé anno 1893!

Som avslutning på första konferensdagen togs alla med på en resa tillbaka i tiden, till exakt 100 år innan Infracontrol startades.

– Här samlads goda vänner i vår tids sociala media och diskuterar om framtiden. Det här är en tid när mobiltelefoner och Facebookvänner är långt borta och man helt enkelt får prata med andra människor för att dela och gilla saker, säger Ellinor Andersson.

Hon berättar att kvällen fylldes av musik och god mat och att den blev härligt varm och glädjefylld. Några som bidrog till det var vinnaren i vitstävlingen ”Årets Roligaste Göteborgare 1893”, Bo Löfgren, och det glada gänget från Helsingborg som vann kvällens MusikQuiz!

Ladda hem PDF

Lämna ett svar